RIJEČI OCA STRADALE MELISE ZEĆOVIĆ KIDAJU DUŠU: Komšinica je kasnila minut po nju, zatekla je njeno tijelo na putu

“Pojavila se uspaničena žena, sva u suzama. Bila je to mladićeva majka, koja je bila skroz van sebe, vrištala je. Nakon sat vremena došao je i djevojčicin otac, a policajci su podigli čaršav da bi identifikovao ćerku”, ovim riječima vlasnik kafića, Elvir Bihorac, govori o stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Novom Pazaru kada je na djevojčicu Melisu Z. (15) naleteo “golfom 6” tinejdžer B. H. (17).

“Kod tog prelaza je svako jutro čekala drugaricu i njenu mamu, koja ih je vozila u školu, ali sada je žena zakasnila samo minut po nju”, govori otac djevojčice Esko Zećović za Republiku.

Otac nastradale tinejdžerke Esko Zećović jedva je smogao malo snage da nam kaže nešto o mezimici.
ODLIČAN ĐAK

– Mi smo s Peštera, pa je Melisa morala da se preseli kog mog sestrića u Mur jer drugačije ne bi mogla da putuje u srednju školu. I tog jutra je krenula u grad na nastavu. Živela je na 100 metara od pješačkog prelaza na kom je pokošena. Čuo sam da je mladić vozio više od 100 km/h. Kod tog prelaza je svako jutro čekala drugaricu i njenu mamu, koja ih je vozila u školu, ali sada je žena zakasnila samo minut po nju. Drugaričina majka je odmah javila mom sestriću šta se desilo i tako sam i saznao od njega. Moja ćerka je lijepo živjela, uvjek je bila srećna, sve je bilo kako treba. Ima i mlađeg brata. Svaki vikend sam dolazio kolima po nju i drugarice i vozio ih na Pešter, pa onda nedeljom uveče vraćao u Novi Pazar. Četiri mjeseca je išla u Školu za dizajn tekstila i kože i bila je odličan đak. Volela je to što uči. Dženaze je bilo danas – rekao je neutešni otac za Srpski telegraf.

Esko Zećović

Elvir Bihorac, rekao je za Republiku, da je u svoj kafić došao nakon deset minuta od nesreće.

– Čuo sam od očevidaca da je “golf” pretekao kolonu i tako udario devojčicu vozačevom stranom vozila, pa je onda odbacio na kombi, a taj vozač je pobegao. Kažu da je vozač golfa išao prevelikom brzinom i da je jedva uspeo da se zaustavi. On je mirno čekao policiju, koja je ubrzo stigla, kao i Hitna pomoć. Devojčici nije bilo spasa. Jedan policajac pitao je okupljene ljude: “Ko je vozač”, taj momak mu se prijavio, pa su mu stavili lisice. Ubrzo se pojavila uspaničena žena, sva u suzama. Mislio sam da je devojčicina majka po ponašanju, ali je to bila mladićeva. Bila je skroz van sebe i vrištala je. To je tragedija za obe porodice. Nakon sat vremena došao je i devojčicin otac, kojeg je pozvao rođak. Policajci su podigli čaršav da bi identifikovao ćerku. Tuga božja – ispričao je vlasnik obližnjeg kafića “Barsa” Elvir Bihorac.

Elvir Bihorac kaže da je na mjestu na kom je poginula Melisa stradalo sedmoro-osmoro ljudi, i to na razdaljini koja nema više od 100 metara. Prema njegovim riječima, nadlježni ne preduzimaju ništa da obezbjede siguran prelaz preko ove magistrale, odnosno u Ulici Hakov Han.

– Nije to crna tačka, već najcrnja tačka! Saobraćajne signalizacije skoro i da nema, pa tom dionicom svi jure. Nema nikakve bezbjednosti za pješake. Pored mnogobrojnih apela vlastima, niko nije poslušao građane da obezbjede ovo mjesto da bi se sačuvali životi građana. Na tom mjestu nastradao je i jedan moj blizak prijatelj – ističe Bihorac.

Ona je poginula juče u Novom Pazaru oko 6.45 na putu do škole, kada je na nju “golfom 6” naletio tinejdžer B. H. (17) dok je prelazila pješački prelaz u naselju Mur. Nakon udara podletila je pod točkove kombija, koji se kretao suprotnim smjerom, za čijim volanom je bio S. Ć. (58). On je prešao preko njenog tijela i pobjegao, ali je ubrzo uhapšen, kao i maloljetni vozač, koji se sam predao policiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *