“NEMAM NAMJERU DA IZGUBIM ZEMLJU ZBOG IDIOTA” Žestok sukob Mađarske i Ukrajine, pale teške uvrede: BUDALA SE POZNAJE PO BRBLJANJU

Sve je “zakuvao” predsednik mađarskog parlamenta Laslo Kover, koji je osudio stav ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog prema drugim narodima

Sve je “zakuvao” predsednik mađarskog parlamenta Laslo Kover, koji je osudio stav ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog prema drugim narodima.

– Ne mogu da se setim nijednog lidera zemlje kojoj je potrebna pomoć da govori protiv bilo koga na način kao što je to učinio predsednik Zelenski, ne samo protiv Mađarske, već čak i protiv nemačke kancelarke – rekao je Kover tokom intervjua za lokalnu HirTV.

Agresivno zahtevanje strane pomoći Zelenskog možda je posledica njegovih “ličnih mentalnih problema“, dodao je Kover.

– Treba pretiti neprijateljima, a ne onima koje želite da kao prijatelje. Postoji neka vrsta ličnog mentalnog problema, i ne znam šta se može učiniti po tom pitanju – rekao je on, a preneli ruski mediji.

Ove izjave izazvale su diplomatski slom u Kijevu, pri čemu su zvaničnici ispalili niz uvreda na račun Mađarske u celini i Kovera lično. Zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Andrej Sibiga doveo je u pitanje Koverovo mentalno zdravlje, preneo je Kurir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *