ILIJA KOJI JE ZAKLAO PORODICU MOŽE DA IZBEGNE ZATVOR? Ako se dokaže samo jedna stvar, on će biti slobodan

Zločin kakav ni najstariji meštani Čačka ne pamte dogodio se u petak oko 23 časa

Ilija Glišović (21), koji je osumnjičen za ubistvo majke Slađane (49), oca Milana (57) i dede Sretena (87) u Atenici prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beograd u Centralni zatvor. Sledi psihijatrisjko veštačenje i ukoliko se dokaže da nije bio “pri zdravoj svesti”, Ilija neće ići u zatvor, nego će svoju kaznu nastaviti u pomenutoj posebnoj ustanovi.

Ilija se, kako smo ranije pisali, mesecima lečio u Psihijatrijskoj ustanovi, a razlog tome je navodna upotreba narkotika.

Inače, sahrana Milana (57), Slađane (49) i Sretena (87) Glišović koji su ubijeni u porodičnoj kući u noći između petka i subote, biće obavljena danas u 15 časova.

Podsetimo, zločin kakav ni najsatriji meštani Čačka ne pamte dogodio se u petak oko 23 sata kada je Ilija Glišović (21) presudio majci, ocu i dedi, a zatim pobegao. Policija ga je uhapsila deset sati kasnije nedaleko od kuće. Na saslušanju se branio ćutanjem.

Troje najmiljih u kući je zatekao sin i unuk Nikola Glišović.

– Mladić je pozvao policiju i rekao da se u hodniku njegove kuće nalaze tela roditelja. Da je svuda okolo mnogo krvi. Međutim, tek kada je došla policija u spavaćoj sobi nađeno je i telo njegovog dede. Ulazna vrata bila su sva krvava. Nikola je odmah policiji rekao da je zločin najverovatnije počinio njegov brat Ilija – kaže sagovornik blizak istrazi.

Prema našim informacijama, telo Svetlane (49) nađeno je u hodniku kuće, a nedaleko od nje bio je Milan (57). U sobi je policija zatekla telo Sretena (87).

Obdukcija je pokazala da je troje Glišovića ubijeno nožem.

Podsećanja radi, Ilija je ranije privođen zbog nasilničkog ponašanja, tačnije zbog nasilja u porodici, ali i zbog narkotika, a poznanici njegove porodice kažu i da je jedan određeni vremenski period proveo u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici.

– Pre mesec dana je pušten sa odeljenja čačanske bolnice, lečio se od narkomanije. Često je potezao nož na njih – kažu komšije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *