BOGATI BRAČNI PAR IZ ČAČKA MUČIO KUĆNU POMOĆNICU! Pozvali je da sedne, USLEDIO HOROR, a NAJBIZARNIJE OD SVEGA JE KAZNA KOJU SU DOBILI

Čačanski privrednik Radimir Ćurčić i njegova supruga Elena, koji su u maju 2019. vezali i brutalno pretukli kućnu pomoćnicu Jelenu Gostiljac, izvukli su se samo sa novčanom kaznom.

Oni su priznali krivično delo i nagodili se sa tužiocem da ne idu u zatvor, već da uplate po 80.000 dinara u budžet Republike Srbije. Jelena Gostiljac ogorčena je blagom kaznom koju su dobili njeni mučitelji.

– Novčana kazna od ukupno 160.000 dinara za njih je smešna cifra. Po toj presudi sud me je uputio na privatnu parnicu protiv njih da bih naplatila odštetu. To sam i učinila – kazala je Gostiljčeva i dodala da ovde nije stvar samo u novcu već i u dostojanstvu.

– Moj duševni bol se ne može naplatiti! Oni za svoje nedelo treba da odgovaraju jer tog 11. maja 2019. bila sam žrtva brutalnog nasilja – ispričala je Jelena.

Ovakva nagodba napravljena je shodno načelu oportuniteta na osnovu člana 283, stav 1, tačka 2 Zakona o krivičnom postupku.

U rešenju Osnovnog javnog tužilaštva od 20 novembra prošle godine, u koji je Morava info imala uvid, navodi se da su supružnici 11. maja zlostavljali Jelenu Gostiljac tako što su je pozvali u podrumsku prostoriji svoje kuće, koja se koristi kao prostor za rekreaciju, i rekli joj da sedne.

– Zatim je u prostoriju došao i Radimir i oboje su počeli da psuju i vređaju oštećenu Jelenu Gostiljac, zahtevajući da im prizna da je ona izvršila krađu novca i zlatnog nakita iz njihove kuće. Ta krađa navodno se dogodila se nekoliko dana pre ovog događaja. Elena je prišla oštećenoj i sa leđa je povukla je za kosu i oborila na pod, a zatim je joj je Radimir, dok je oštećena ležala na podu, zadao više udaraca rukama i nogama u predelu grudnog koša. Radimir je odvukao oštećenu do ležaljke, a Elena je donela lepljivu traku kojom su oštećenoj vezali ruke i zalepili joj traku preko usta, insistirajući da prizna krađu. Radimir je pretio oštećenoj i da će joj namestiti šest godina robije, da je angažovao ljudi iz Beograda da je prate, da će se sama ubiti u zatvoru. Elena joj je pretila da će je držati zatvorenu u podrumu, da će odseći prste, pa nakon što su pretresli tašnu oštećene i uzeli njen mobilni telefon, s kojeg su prepisali kontakt brojeve njenih mušterija kod kojih oštećena čiste kuće, zapretili joj da će ih pozvati i reći im da je ona lopov. Kako je oštećenoj pozlilo, oni su joj skunuli traku sa usta, i nakon vraćanja mobilnog telefona koji je Radomir prethodno razbio ispustivši ga na pod, oštećenu izbacili iz svoje kuće – navodi se u rešenju Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku.

Nesrećna žena je potom tri dana provela u bolnici, gde su joj konstatovane lakše povrede, ali je imala čak 25 modrica po telu. Ceo slučaj je završio na sudu, a Osnovno javno tužilaštvo u Čačku teretilo je Radimira i Elenu za zlostavljanje i mučenje, za šta je propisana kazna do jedne godine zatvora, kao i za otmicu, za šta im je pretilo do tri godine.

Međutim, bogati supružnici, vlasnici nekoliko kompanija u Čačku, nagodili su se sa tužilaštvom da, u zamenu za priznanje krivičnog dela, dobiju samo novčane kazne od po 80.000 dinara, koje su bili obavezni da plate do 25. decembra 2019.

Kako Morava info nezvanično saznaje, Radimir i Elena pronašli su novac i nakit koji je navodno bio ukraden. Ispostavilo se da Jelena Gostiljac sa tim nije imala apsolutno nikakve veze. Oštećena je, prema saznanjima Novosti, pokrenula privatnu parnicu protiv nasilnika, kojom traži nadoknadu za pretrpljen duševni bol i fizički napad.

2 responses to “BOGATI BRAČNI PAR IZ ČAČKA MUČIO KUĆNU POMOĆNICU! Pozvali je da sedne, USLEDIO HOROR, a NAJBIZARNIJE OD SVEGA JE KAZNA KOJU SU DOBILI”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *