Veterinar je oslobodio konja vezanog lancima – nije imao pojma da će dobiti zahvalu života!

Bio je zatočen u lancima i nije mogao slobodno trčati. Jedan je divlji konj bio u prijekoj potrebi za ljubavlju i njegom. Ovaj je konj namjerno bačen u lance, a zbog toga što živi u Rumunskoj, gdje je ovo česta praksa, nije se mogao ni kretati.

Noge su mu bile u lancima i metal je iritirao njegovu kožu. Kada je došao veterinar iz „Četiri šape“ i vidio koliko je konj depresivan, znao je da mora nešto učiniti.

Veterinar po imenu Ovidiu Rosu htio je pomoći konju koji je jednom bio slobodan. Konj poput ovog ima jako puno energije za divljinu, i u lancima postane potpuno drukčija životinja.

Dok Ovidiu nije došao konj je mogao samo sanjati o slobodnom trku. Čim je donio alat za otpuštanje lanaca, primijetio je da nešto nije u redu.

Koža konja je postala jako ozlijeđena pod lancima. Na sreću, konj nije bio dugo u lancima i veterinarova briga brzo ga je osposobila za trk.

Konje ne samo da je dopustio Ovidiuu da mu pomogne bez poteškoća nego mu je pokazao i nevjerovatnu zahvalnost. Ovaj će se čovjek uvijek prisjećati promjene kroz koju je konj prošao od zarobljeništva do slobode.

Ovaj konj je iz ušća Dunava bio oduševljen što je slobodan. Jako je tužna pomisao da ima još konja koji moraju podnositi ovakvu patnju.

Video u prilogu podučava ljude o tome što se događa s ovakvim konjima s kojima je „praksa u Rumunskoj da im se noge povežu s lancima.“ Zahvaljujući onima koji su voljni pomoći, neki od tih konja imaju ponovnu priliku da žive slobodno.

Pogledajte kako se konje veseli u videu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *