U ovoj kući u Bosni su odrasli Dejan i Saša Matić: Tetka i sestra otkrili detalje njihovog djetinstva koje nikad niste čuli

SVIMA DOBRO POZNATI BRAĆA DEJAN I SAŠA MATIĆ DANAS SU JEDNI OD NAJBOLJIH PJEVAČA NAŠE ESTRADE, O NJIHOVOM VJENČANJU SE NE ZNA PREVIŠE, NJIHOVA TETKA I SESTRA SU OTKRILI JEDNE DETALJE O DJETINSTVU U BOSNI.

Ova talentovana braća dolaze iz mjesta Drvar u BiH, oni su tu živjeli sve do 1985.godine sa roditeljima, danas u toj kući niko ne živi.

Ipak, tu su u blizini tetka Zora Đapa, kao i sestra Ružica, one su otkrile detalje o djetinstvu braće.

A pošto im je otac znao sve raditi, uradio je to za njih da imaju tu kad dođu, oni vole ovdje doći. Za njih je nešto posebno doći u Drvar, oni su bili zlatni dječaci, sad da bilo koga ovdje pitate, reći će vam tako, rekla je tetka Zora.

A sa druge strane, Ružica je otkrila da je Dejan bio veoma nestašan kada je bio dječak.

Odrastali su kao sasvim normalna djeca, kao da se nije ništa desilo, vozili su bicikl, vozili su motor, uvijek su mu bili zanimljivi. Saša je bio jako dobar, uvijek je slušao, dok je Deki bio nemiran, postojala je mogućnost da se popne na krov.

Ispričala je i tetka kako su članovi porodice reagovali kada je otkriveno da je ovim dječacima vid oštećen:

I za nas i za roditelje je u početku bio šok, poslije smo svi to prihvatili, oni su se ponašali kao da nemaju nikakvih problema.

Njih dvojica su radi školovanja prije 32 godine napustili Drvar, preselili su se u Beograd, svima je teško palo to, to je bila katastrofa. Cijeli Drvar je plakao, bili su u šoku kada su morali otići, i oni su do Beograda preplakali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *