Čovjek koji održava zgradu je pronašao izgladnjelog psa i požurio je po pomoć, a kada je veterinar podigao njegovu šapu potekle su mu suze

Ako ste ikada živjeli u zgradi, vjerovatno ste imali kontakt sa čovjekom koji održava zgradu. Oni su zaduženi za popravljanje svega, od popravljanje sijalica do puno većih stvari. Kako ih stanari puštaju u svoje stanove da poprave neke stvari, oni obično znaju šta se dešava iza zatvorenih vrata. Obično se nema puno toga vidjeti, ali ovaj put se desilo nešto nevjerovatno u zgradi u saveznoj državi Georgia.

Ovo je najgori problem sa kojim se Clayton okrug ikada susreo, a uopšte nije bilo povezano sa onim što je trebao da popravi. Radilo se o psu, tačnije o sivom pit bullu.

Ovaj jadni pas je bio kost i koža, te je ovaj održavatelj odlučio da pozove policiju. Rečeno mu je da ga ne mogu spasti jer bi se to smatralo krađom. Potom je pozvao službu za zaštitu životinja koji su ostavili opomene na vlasnikova vrata. Zlostavljanje se nastavilo sve dok održavatelj nije dobio priliku da nešto poduzme.

Jednog dana ga je vidio ispred zgrade u kavezu jer ga je njegov vlasnik napustio. To je bio grozan način da se riješi psa, naročito jer je bio u jako lošem stanju, ali to je ipak bila prilika da mu se pomogne. Domar je odmah spasio psa iz kaveza i odvezao ga u najbližu veterinarsku stanicu, koja je bila udaljena sat i po vožnje.

Radnica u veterinarskoj stanici je rekla da je bio sav u suzama i u nevjerici, te da je to najgori slučaj koji su ikada vidjeli. “On je jako dobar i pun je ljubavi, i sve što želi jeste da vas poljubi” rekla je ova radnica.

Pored toga je rekla da je pored njegovog izgladnjelog stanja imao opekotine na šapama. Uprkos njegovom lošem izgledu, on će vjerovatno preživjeti zahvaljujući čovjeku koji ga je dovezao u bolnicu. Nisu znali kako se pas zove, te su odlučili da mu daju ime po njegovom anđelu čuvaru – Mikeyu.

Čim je Mikey stigao, četiri male djevojčice su odlučile da doniraju svoj sedmični džeparac kako bi mu pomogle da se oporavi. Posjećivale su ga što su češće mogle. Mikey je imao samo 10kg kada je došao, a to je duplo manje od onoga što je trebao imati.

Policijski izvještaj je rekao kako ne znaju ko je to uradio te da nisu podigli nikakvu optužbu, ali je istraga u toku.

Pogledajte ovaj video i saznajte sve o ovoj jako dirljivoj priči:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *